Before
After
Original to this 1950’s ranch, the master bath had a vanity cabinet (dressing table) with the sink in a different location.   Fast forward 60 years…Same location but we added sinks and moved the toilet.
The odd bump was for old, large plumbing pipes. The toilet was cramped between the dressing table J and the tub.   Same corner but now with a great shower enclosure.  The glass on  top of the knee walls keeps the new bath nice and open.
The original single sink location just didn’t make sense…   When we lost the tub/shower combo, the toilet fit right in with more than enough room. The knee wall keeps it out of sight while in the shower.
Shower Niche detail. Dot tiles were used from the shower floor and glass mosaic from the vanity back splash and floor detail bringing the room together. We chose over-sized subways for the field tile to play against the small tiles used for accents.   We built a small corner bench on the right knee wall (not shown) Knee walls are capped with the same limestone used on the vanity top. The shower control valve is on the left knee wall interior for easy access from outside the shower area.

Home | About Environs | The Process | Portfolio | Financing | In the News | Contact
Contents Copyright 2002 by Environs Residential. All Rights Reserved Worldwide.